Motion med høfeber og astma

En aktiv hverdag med pollenallergi, høfeber og astma er mulig, hvis du er velbehandlet.

Drømmer du om at få pulsen op ved at gå, cykle eller løbe, selvom pollensæsonen er på sit højeste? Så er det muligt for de fleste. For pollensæsonen behøver ikke være en hindring for en aktiv hverdag, hvis man er velbehandlet og følger en række gode råd.

Melder fra til sport

En tidligere undersøgelse af Astma-Allergi Danmark viser, at 4 ud af 10 pollenallergikere oplever, at allergien påvirker deres livskvalitet negativt.

Det gælder især det sociale liv, hvor danske pollenallergikere til sammen har meldt fra til sport op imod en million gange i løbet af en pollensæson.

Læs også: Hold dig aktiv i pollensæsonen

Hold øje med symptomer

Når man skal være aktiv i pollensæsonen, er det derfor vigtigt at være opmærksom på symptomer som fx kløende øjne, løbende næse, hoste og vejrtrækningsbesvær. Det er her vigtigt at gå til lægen, hvis man mærker symptomer.

For de fleste kan heldigvis det meste, hvis de er velbehandlede.

Læs også: Sådan reagerer kroppen på pollenallergi

Medlemskab for dig

Har du pollenallergi, høfeber eller astma, står du ikke alene.
Vi er din medlemsforening - Bliv medlem i dag

Pollenallergi kan give både høfeber- og astmasymptomer

Høfeber viser sig typisk ved, at man nyser, næsen løber og øjnene klør. Og høfeber, som ikke er velbehandlet, kan udvikle sig til astma. Astma viser sig som oftest ved vejrtrækningsbesvær, hoste og trykken for brystet.

Læs også: Dårlig form eller pollenrelateret astma?

 

Medlemskab for dig

Har du pollenallergi, høfeber eller astma, står du ikke alene. Mere end en million danskere lever nemlig med pollenallergi. Heraf har 30 procent af dem også astma.

Vi er din medlemsforening.

Det koster kr. 225 om året