Høfeber eller forkølelse?

Høfeber kan godt minde om en forkølelse, men der er flere punkter, der adskiller de to.

Det kan være svært at skelne en forkølelse fra høfeber. Symptomerne på høfeber kan minde om en solid forkølelse, men typisk har du symptomer i mere end to uger på bestemte tidspunkter af året eller symptomer, når du kommer i kontakt med fx pollen.

Hvis du har tilbagevendende symptomer mellem januar og oktober, kan du eventuelt sammenligne dine symptomer med sæsonen for de forskellige pollen og svampesporer ved at kigge på Pollenkalenderen eller Svampesporekalenderen.

 


Ved høfeber er dine luftveje og slimhinder ekstra følsomme, og du får nemmere end andre symptomer fra næse, øjne og lunger, fx når du kommer i kontakt med irritanter som røg, os eller dufte.

Det er ikke allergi, hvis du alene får symptomer på grund af irritanter. Det er blot et tegn på, at du har følsomme luftveje og slimhinder.

Få den rette behandling

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning sidder altid klar til at hjælpe dig gennem pollensæsonen på tlf. 43 43 42 99 fra mandag til fredag kl. 9-14 og onsdag kl. 16-18.

Medlemskab for dig

Har du pollenallergi, høfeber eller astma, står du ikke alene. Mere end en million danskere lever nemlig med pollenallergi. Heraf har 30 procent af dem også astma.

Vi er din medlemsforening.

Det koster kr. 225 om året