Sådan reagerer kroppen ved pollenallergi

Er du i tvivl, om du har pollenallergi? Så vær opmærksom på disse symptomer, som kan skyldes allergi over for fx birk eller græspollen.

Høfebersymptomer minder til forveksling om forkølelse, og det skaber tvivl hos mange, fordi det kan være svært at skelne pollenallergi fra forkølelse.

Astmasymptomer viser sig oftest ved hoste, trykken for brystet og vejrtrækningsbesvær.

Hvis du er i tvivl, om dine symptomer skyldes forkølelse eller allergi, så tal med lægen om dette. Lægen kan på baggrund af dine symptomer og en allergitest stille den korrekte diagnose.

Læs også: Er det høfeber eller forkølelse?

 

 


Hvis du har pollenallergi, høfeber og/eller astma, er det vigtigt, at du tager dine symptomer alvorligt. Oplever du, at der kommer nye symptomer, eller at medicinen ikke virker optimalt, så bør du også opsøge din læge, som kan hjælpe dig med den rette behandling.

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning sidder altid klar til at hjælpe dig gennem pollensæsonen på tlf. 43 43 42 99 fra mandag til fredag kl. 9-14 og onsdag kl. 16-18.

Medlemskab for dig

Har du pollenallergi, høfeber eller astma, står du ikke alene. Mere end en million danskere lever nemlig med pollenallergi. Heraf har 30 procent af dem også astma.

Vi er din medlemsforening.

Det koster kr. 225 om året